miercuri, 11 mai 2016

Analiza valorilor mobiliare pentru investitorul profan (comentariu)

   Graham consideră că sunt hotărâtoare cinci lucruri:
  1. "perspectivele generale pe termen lung" ale companiei
  2. calitatea managementului acesteia
  3. forta financiară şi structura de capital a acesteia
  4. dividendele plătite în trecut
  5. rata actuală a dividendului                                                                                                                    
1. "perspectivele generale pe termen lung" ale companiei

   Ce anume determină creșterea unei companii şi de unde vin profiturile acesteia? Iată câteva dintre problemele la care trebuie să fim atenți:
- compania este "un cumpărător în serie". O medie de peste 2-3 achiziţii pe an este semn că pot exista probleme
- compania este dependentă de BAO, contractând împrumuturi sau vânzând acţiuni şi strângând o grămadă de Banii Altor Oameni
*pentru a afla dacă o companie este dependentă de BAO, studiaţi "situaţia fluxurilor de numerar" din situaţiile financiare
 - compania este un fel de "Johny ştie să cânte doar o notă", veniturile sale provenind de la un singur client (sau de la câţiva clienţi).

Atunci când studiaţi sursele de creştere  şi de profit, fiţi atent la aspectele pozitive, cât şi la cele negative
- câţiva factori pot lărgi şanţul de apărare al unei companii: o solidă identitate a mărcii (Harley Davidson); o poziţie de monopol sau de cvasimonopol pe piaţă; economiile de scară sau capacitatea de a oferi cantităţi mari de bunuri sau servicii cu costuri  mici (Gilette); un activ intangibil unic (Coca-Cola); rezistenţa la înlocuire
- compania este un maratonist, nu un sprinter. Companiile care înregistrează cea mai mare creştere tind să se încingă şi să capoteze. Dacă profitul brut creşte pe termen lung într-un ritm de 10% (sau cel net de 6-7%) acesta este viabil. Dar creşterea de 15% pe care multe companii şi-o stabilesc este o iluzie.
- compania seamănă şi culege. Indiferent cât de bune sunt produsele sau cât de cunoscute sunt mărcile sale, o companie trebuie să investească în dezvoltarea unor afaceri noi. Deşi activitatea de cercetare-dezvoltare nu este o sursă de creştere în prezent, poate fi în viitor - mai ales dacă firma estre cunoscută pentru faptul că-şi întinereşte afacerile cu idei şi utilaje noi (...) Pe termen lung, o companie care nu investeşte deloc în cercetare- dezvoltare este cel puţin la fel de vulnerabilă ca o firmă care investeşte prea mult.

2. calitatea şi conduita managerilor

   Managerii unei companii trebuie să spună ce vor face, apoi să facă ce au spus. Studiaţi rapoartele anale din trecut pentru a vedea ce previziuni au făcut managerii şi dacă le-au îndeplinit sau nu. Managerii ar trebui să-şi recunoască fără înconjur nerealizările şi să-şi asume răspunderea pentru ele, în loc să găsească ţapi ispăşitori precum "economia", "incertitudinaea" sau "cererea slabă".

3. forţa financiară şi structura capitalului

   Cea mai simplă definiţie posibilă a unei afaceri performante este aceasta: afacerea generează mai mult numerar decât consumă.

   Începeţi prin a studia situaţia fluxurilor de numerar din raportul anual al companiei. Vedeţi dacă numerarul din exploatare a crescut constant vreme de 10 ani. Apoi puteţi merge mai departe. Warren Buffett a popularizat conceptul de profit al proprietarului, care este dat de venitul net plus amortizarea şi deprecierea minus cheltuielile de investiţii.

   Dacă profitul pe acţiune al proprietarului a crescut într-un ritm mediu de cel puţin 6-7% în ultimii 10 ani, compania este un generator stabil de numerar, iar perspectivele sale de creştere sunt bune.
   În continuare, uitaţi-vă la structura capitalului companiei. Studiaţi blanţul pentru a vedea  ce datorii (inclusiv acţiuni privilegiate) are compania; în general datoriile pe termen lung ar trebui să reprezinte mai puţin de jumătate din tot capitalul.

Despre 4. dividendele plătite în trecut şi 5. rata actuală a dividendului consultaţi Acţionarii şi conducerea firmei. Politica dividendelor 

ideile de mai sus sunt preluate din Investitorul inteligent, Benjamin Graham, Editura C.H.Beck 2010, București