sâmbătă, 21 mai 2016

Titlurile convertibile şi warantele

   Ştiu totuşi cu certitudine că titlurile convertibile cotate în ultima parte a unei perioade de ascensiune a pieţei dau rezultate nesatisfăcătoare pe ansamblu.

   Comentariu

   Pentru investitorii prudenţi care şi-au plasat capitalul sau cea mai mare parte a acestuia în obligaţiuni, adăugarea la portofoliu a unei game diversificate de convertite este o modalitate judicioasă de a încerca să obţină randamente asemănătoare celor pe care le dau acţiunile fără a trebui să facă pasul înspăimântător al cumpărării unor acţiuni. Obligaţiunile convertibile ar putea fi denumite "acţiuni pentru fricoşi".

   Cel mai bine vă puteţi proteja de pierderi nu cumpărând unul dintre aceste instrumente neobişnuite, ci diversificându-vă în mod inteligent portofoliul prin plasarea capitalului în echivalente ale numerarului, obligaţiuni şi acţiuni americane şi străine.

   Din fericire, investitorul inteligent de azi are varianta convenabilă a cumpărării unor titluri de participare la un fond de obligaţiuni convertibile la costuri minime.

ideile de mai sus sunt preluate din Investitorul inteligent, Benjamin Graham, Editura C.H.Beck 2010, București